Renovatie/Onderhoud

Intensief gebruik van een parketvloer laat sporen na. Renoveren kost geld, maar minder dan een nieuwe vloer. Na renovatie ziet uw vloer er weer uit als toen hij net gelegd werd.

Onze adviseur kan beoordelen of het mogelijk is om de vloer te renoveren, hij zal u adviseren welke afwerking voor u het beste is. Door steeds betere en modernere afwerktechnieken kan onderhoud heel eenvoudig gedaan worden.

Parket is een vloer om trots op te zijn en met de nodige zorg te behandelen. Neem een paar eenvoudige regels in acht over de bescherming, de reiniging en het onderhoud, dan kunt u echt genieten van uw houten parketvloer.

 

Zo blijft uw vloer in conditie

  • Zand en vuil hebben het effect van schuurpapier op je vloer. Zorg bij inloop van buiten naar binnen voor een aangepaste droogloopmat. Stofzuig de vloer regelmatig of neem hem af met een microvezeldoek. Bescherm meubelen en stoelpoten met viltjes. Gebruik (kantoor)stoelen en fauteuils met zachte wielen, geschikt voor parket, en/of plaats een passende kantoormat. Als je zware voorwerpen wil verplaatsen til je ze op in plaats van ze te verschuiven.
  • Plaats kamerplanten, die op je parketvloer staan, in een pot die geen water doorlaat.
  • Wees zuinig met water. Een (licht) vochtige reiniging dient enkel te gebeuren  bij hardnekkig vuil. Gebruik bij het poetsen een goed uitgewrongen doek. Zorg ervoor dat er geen water onder de vloer of tussen de voegen kan komen.
  • Verwijder water of andere vloeistoffen die op de vloer achterblijven onmiddellijk. Iets gemorst op de vloer? Ruim meteen op, zo voorkom je dat er zich vlekken vormen.
  • Gebruik nooit schurende of bijtende producten.
  • Zorg ervoor dat de vochtigheidsgraad in de kamer tussen de 40 en 60% bedraagt.
  • Hou je aan de onderhoudsinstructies die aangepast zijn op jouw type vloer.